Лечебни ваканции

"Alpha SPA and Pool" - спорт, развлечение и термално лечение.

Балнеолечение, рехабилитация и СПА

Балнеологията е най-древната рецепта за здраве и дълголетие.
От векове хората използват лечебните свойства на топлата вода, къпят се в гейзерите и горещите извори. Потапянето в топлата вода разширява кръвоносните съдове, ускорява кръвообращението и засилва притока на кислород във всички тъкани на тялото.

Макроингредиентните води могат да окажат фармадинамичен ефект, подобно на лекарствата. Сулфатните минерални води са особено ефективни при чернодробно-жлъчни заболявания. Сулфатно железните минерални води дават добър лечебен ефект при анемии. Солените минерализирани води са най-подходящи за външно балнеолечение при ревматични, дегенеративни и възпалителни заболявания, както и при травматично-ортопедични, неврологични и гинекологични заболявания. Лечебното действие на газово-сулфидно-сероводородните и радонови води е биостимулиращо.

Минерална баня е процедура целяща релакс и очистване на тялото чрез химично и термално въздействие.

Комплексното балнео-физикално въздействие има подчертано профилактично-укрепващо и възстановително значение спрямо процесите на преждевременното остаряване.  То омекотява и забавя възрастовите дегенеративни процеси, стимулира функционалните възможности на организма, като допринася не само за удължаване на живота, но и за осигуряване на активно и дееспособно дълголетие.

Минералната вода в Добринище се използва за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, на гинекологични, кожни, бъбречни и стомашно-чревни заболявания.

Sра & Wellness – съвременният стил на релаксация
Spa (Спа) е съкращение от латинското Salus per Aquam или Sanitas per Aquam и означава - Здраве посредством вода. Спа се използва за курорти или места с минерални извори и бани.

Във фокуса на СПА и УЕЛНЕС стои “подобряване“ или „удължаване“ на живота не само чрез добро здравословно състояние във физическия смисъл, а и на вътрешното възприятие на човека, т.е. чрез постигане на пълно физическо, психическо и духовно равновесие и жизнен тонус.

Въздействието на природни фактори, съчетани с личен комфорт и положителни емоции предоставят отлична възможност за пълноценна психическа и физическа рекреация.

СПА и УЕЛНЕС е синоним на добър живот за собственото тяло в цялостен психо-физически аспект.

Акватерапия
С акватерапията се отбелязват по-скоро дейности със здравословен характер, включващи движение. Те използват затоплящото действие на водата, облекчеността на ставите от намаленото тегло на практикуващия без да използват химичното богатство на водата.

Хидротерапия
С хидротерапията се отбелязват практики, в които човек бива подложен на различни лечебни, здравословни или антистрес въздействия без задължително да е двигателно активен. Тук химичното въздействие на водата е основа, като цел на тези процедури е най-вече наслагване на благоприятни за тялото влияния - химикали, вибрации, магнитни полета, звукови вълни, топлина и многообразие от масажни движения.

Важно е да се отбележи, че хидротерапията е сборна дума за различни терапии, докато старта българска дума балнеология е наука за прилагането на различните терапии.

Лечебни ваканции и здравни програми
Лечебните ваканции предоставят отлична възможност за общо укрепване на организма, за възстановяване от преумора при тежък физически и умствен труд, за пълна физическа и психическа рекреация и релакс.
Изготвените от специалисти лечебни здравни програми, при спазване на предписани режими, могат да предложат дозирано експониране на курортните фактори за оказване на изключително ползотворно влияние.

На минералния плаж „Alpha SPA and Pool” Добринище вие можете да съчетаете приятното с полезното – приятна почивка, рехабилитация и балнеолечение.